Бившият американски президент Доналд Тръмп не трябва да бъде принуждаван или

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп не трябва да бъде принуждаван или
Коментари Харесай

Адвокати на Тръмп отхвърлят ограниченията му в делото за клевета срещу него

Бившият американски президент Доналд Тръмп не би трябвало да бъде принуждаван или лимитиран при изказванията си по чуванията в процеса за клюка, който би трябвало да стартира тази седмица. За това настоя неговият юридически екип в неделя, представен от " Ройтерс ".

Съдът в Ню Йорк трябва да дефинира какъв брой би трябвало да заплати на писателката Е. Джийн Каръл по делото ѝ за клюка през 2019 година.

Съдебни заседатели предходната година откриха в гражданско дело, че Тръмп е малтретирал полово Каръл през 90-те години на предишния век и по-късно я е клеветил през 2022 година, като я е нарекъл лъжкиня.

Множество съдилища се пробваха да изискат от Тръмп да не се отклонява от рецензии и изявления.

Адвокатите на Каръл предходната седмица обявиха, че в случай че Тръмп реши да свидетелства в своя отбрана, трябва да бъде изтънчено да съобщи без присъствието на правосъдните заседатели, че схваща, че я е нападнал. Също така трябва да бъде предизвестен да не се подчинява на правосъдните разпоредби, ограничаващи това, което може да каже.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Луис Каплан този месец постанови, че бившият президент не може да споделя на журито, че не е изнасилил Каплан.

" Би било очевидна неправда да се изисква от президента Тръмп да признае виновността си под клетва за дейности, които той твърди, че не са се случили " и които не са потвърдени отвън рационално подозрение, написа юрист Алина Хаба.

Припомняме, че това е единствено едно от делата, с които Тръмп се бори тъкмо по време на първоначални избори за Републиканската партия през 2024 г. за номинацията за президент на Съединени американски щати, която някогашният президент ще търси.

Ден по-рано арбитър в Ню Йорк подреди на Тръмп да заплати близо 400 000 $, за да покрие правосъдните разходи на The New York Times от към този момент прекъснато дело, което той заведе против вестника, трима от неговите кореспонденти и неговата племенница. Тръмп съди New York Times през 2021 година, обвинявайки вестника в скрит план с отчуждената му племенница Мери Тръмп, с цел да получи и разгласява данъчните му досиета.

Въпреки правните си проблеми, той остава фавовит в партията си, написа news.bg. 

Върховният съд на САЩ ще реши дали може да бъде изключен от гласуването след обвиняванията против него, че е опита да анулира загубата си на изборите през 2020 година Така съдът непосредствено се намесва и в президентската акция през 2024 г. като няколко щата повдигнаха въпроса дали има право да се кандидатира, след като се позоваха на остарели законови ограничавания, като обвинявания за протест. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР